Byggstädning

Vår byggstädning är utformad för att vara enkel och smidig för dig och med ett garanterat bra resultat. Vi arbetar med miljövänliga metoder och kunniga medarbetare.
För offertförfrågan eller andra funderingar, tveka inte att kontakta oss
Klicka här för offert
Eller ring oss direkt 070-818 80 77

I samband med en renovering, en byggnation eller ett omfattande ingrepp så ska en besiktning ske för att säkerställa att projektet följt de vedertagna regler och lagar som finns. För att en besiktning ska kunna genomföras krävs en byggstädning.

Professionell byggstädning

En professionell byggstädning är ett krav och för att en sådan ska godkännas så krävs det också att man anlitar rätt partner. Då en nybyggnation, en renovering eller ett projekt som exempelvis ett stambyte skett så är det ofrånkomligt att en massa bråte och byggrester finns. Gips, damm, brädor, spikar och en massa skruvar kommer att ligga i anslutning. Detta måste städas undan och det sker genom en byggstädning. Huvudsakliga syftet med en sådan är inte att göra en bostad inflyttningsklar. Det är att besiktningsmannen ska kunna kontrollera alla ingrepp och göra en professionell bedömning av arbetet.

Det förra – att städa för att kunna flytta in – kallas för en slutstädning. Två olika företeelser som båda fyller en stor funktion. Byggstädning ger bättre förutsättningar för en gedigen kontroll; något som i sin tur leder till säkrare byggnationer och mindre konflikter mellan entreprenörer och beställare. Slutstädning leder, som sagt, till en lättare väg till det som det hela handlar om: att kunna komma på plats i den nya bostaden.

Så går en byggstädning till

Vad kan man då förvänta sig av en byggstädning? Hur kan du som privatperson sköta en sådan på egen hand – efter att du exempelvis byggt och ska få nybyggnationen besiktigad i enlighet med det bygglov du erhållit? Vad som ingår i en byggstädning är lite svårt att definiera – något som kan skapa problem.

För vissa entreprenörer så handlar det inte om mer än att bära bort bråte och sopa av golven. För andra så tenderar det mer åt att städa mer på djupet. Man ser till att det nästintill handlar om en slutstädning. Det bör man som beställare vara medveten om: se till att ha en dialog med oss du anlitar för att se vad som inkluderas. Du bör åtminstone få allt bråte bortforslat och transporterat till en återvinningscentral – detta plus att ytskikten är rengjorda.

Byggstäda på egen hand

Ska du göra en byggstädning på egen hand så är det också ungefär där du ska sikta. Kort sagt: se till att hyra ett släp. Se till att bära bort allt byggbråte och se därefter till att det är så pass rengjort. Hyr gärna en byggdammsugare – så att en riktig besiktning kan göras. Regelbunden byggstädning ger en bättre arbetsmiljö.

En annan sak som försvårar vid att reda ut vad en byggstädning handlar om är att många företag ser detta som en löpande projekt. Vid större entreprenader och projekt så måste en löpande städning ske.

På samma sätt som vid exempelvis ett kontor så måste de anställda ha rent och fräscht på sin arbetsplats. Byggbaracker och allmänna ytor ska vara rena och inbjudande – något som kräver en regelbunden städning. Detta för att arbetsmiljön ska ligga i linje med de lagar och regler som finns. Det heter också byggstädning av en anledning.

Viktigt är alltså att man som beställare av byggstädning också klargör vad man förväntar sig. Om inte – ja, då finns det en uppenbar risk för besvikelse. Rådet är att du som privatperson i behov av en byggstädning också ser till att inkludera en slutstädning i tjänsten. På så sätt slår du två flugor i en smäll. Dels så underlättar du jobbet för din besiktningsman och dels så kan du också – efter dennes godkännande – flytta in och komma på plats i den nya bostaden.

Bodstäd

Vad våra kunder än ska bygga, nytt, renovera eller bygga om så behöver de någonstans att äta lunch och ta sina raster. Det brukar ske i byggbodar. Dessa är efterlängtade kalla regniga dagar för att värma frusna leder, torka blöta kläder, återhämtning med en bit mat eller fika och för att uträtta sina behov. Vi hjälper till att hålla rent i dessa utrymmen så att manskapet är utvilade, pigga och krya efter rasterna.

För offertförfrågan eller andra funderingar, tveka inte att kontakta oss
Klicka här för offert
Eller ring oss direkt 070-818 80 77
Producerad av